לימפומה מחלה משפחתית?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/09/2018 | 07:59 | מאת: מנחם

שלום לאחרונה אבא שלי בן 58 חלה בלימפומה נון הודגקין ובביופסיה מצאו קשר ל EBV. אני בן 25. ביקשתי מהרופא לעשות בדיקות דם כלליות ויצא הכול בטווח חוץ מסרולוגיה EBV IgG-EBNA positive EBV VCA IgM negative EBV VCA_IgG positive CMV IgG negative CMV IgM negative האם אני גם יהיה חולה במחלה? חס וחלילה יכול להיות שמיתפתח אצלי? יש מה לעשות? בדיקות? אולי לקבל טיפול? חושש מאוד אשמח לעצות ממך

הממצאים בבדיקת הדם שלך מעידים על חשיפה לוירוס EBV- כמו אצל מרבית האוכלוסיה. זה ממצא שכיח ולא אומר שתחלה בלימפומה. לימפומה אינה מחלה תורשתית.

20/09/2018 | 20:54 | מאת: מנחם

מה הכוונה לא אומר? האם זה מעלה את ההסתברות ויש מה לעשות כדי למנוע? אני יודע שמחלןת באות מגנטיקה וסביבה, אני גם בן לאב חולה וגם נחשפתי לאותו נגיף. מה עליי לעשות כדי למנוע? הדמיה? לאכול ירקות אנטיאוקסידנטים ויטמינים? לא לאכול אוכל שרוף? אןלי עכשיו הלימפומה מתפתחת גם אצלי או בשנים הקרובות ואני אפילו לא יודע. אם מה שאמרת מייצג את הרפואה אז אתם לא יודעים מספיק.

20/09/2018 | 21:00 | מאת: מנחם

הגנום מורכב מהמון מילים באותיות כמו בתורת הצירופים ותורת המשחקים וכל שינוי גורם להסטה במסגרת הקריאה TET2 IDH1 טירוזין קינאזות.יש לעיין בספרים הביוכימיה.

מנהל פורום המטולוגיה