מה יחס קפא למבדא התקין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

16/09/2018 | 16:26 | מאת: יהודית

היי רציתי לשאול שתי שאלות ברשותך במידה ונמצא חלבון בנס גונס למבדא בשתן ללא ערך מספרי. יכול להיות שבבדיקת flc היחס בין שתי השרשראות הקלות יהיה תקין? מה הערך התקין של היחס? ושאלה שניה מה ההבדל בין מיקרוגלובלין b2 לבדיקת גלובלין בטא 2? הרופאה טוענת שאילו שתי בדיקות שונות. תודה מראש. לחוצה...

במידה וכמויות שרשרת לממבדא בשתן קטנות יכול להיות יחס תקין. יחס לא תקין - חורג מהנורמה של המעבדה לכיוון נמוך או גבוה. בדיקת בטא 2 מיקרוגלובולין נלקחת כחלק מהערכה של מחלות לימפופרולפרטיביות. בדיקת בטא 2 גליקופרוטאין קשורה לקרישיות יתר כחלק מבירור תסמונת אפלא.

16/09/2018 | 20:41 | מאת: יהודית

דבר נוסף ברשותך. אם בבדיקת אלקטרופוזה גלובלין בטא 1 תקין בטא 2 תקין. מה הסבירות שמיקרוגלובלין b2 יצא לא תקין?

16/09/2018 | 20:50 | מאת: יהודית

לבירור מיאלומה בודקים מיקרו גלובלין b2? אילו עוד מחלות בנס גונס יכול להעיד?

18/09/2018 | 15:05 | מאת: יהודית

אשמח לתשובתך.. וכן לציין שערכי המיקרוגלובלין שלי יצאו תקינים בטווח הנורמה.

אילו שתי בדיקות שונות.

בדיקת בנס גונס משמשת לאיבחון מחלות של תאי פלסמה שהשכיחה שבהן היא מיאלומה נפוצה.

20/09/2018 | 12:05 | מאת: יהודית

תודה מראש על תגובתייך. עשיתי בדיקת מיקרוגלובלין b2 שיצאה תקינה בטווח הנורמה אך בבנס גונס יצא למבדא ללא ערך מספרי. בהדיקת אלקטרופוזה אלפא 1 יצא 5.1 ( תקין זה 4.9) אלפא 2 יצא 18 (שהגבול העליון הוא 16) גלובלין גמא נמוך במעט מהנורמה 9.7 (ערך תקין 11.1) ו igg 497 נמוך שהערך התקין הוא 540. מה ניתן להסיק מכל אלה? אני יודעת שבמיאלומה ובמחלות פלסמה בדרכ מיקרוגלובלין גבווה וגלובלינים גבוהים משמעותית. מה ניתן להסיק מכל זה? אשמח להרגעה. אני הלחץ מטורף!!

20/09/2018 | 20:49 | מאת: יהודית

בבקשה את תשובתך?

מנהל פורום המטולוגיה