סיבות להמוגלובין נמוך אצל אישה מבוגרת

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/09/2018 | 23:10 | מאת: רחל

שלום בת 69. סובלת מלח"ד, וכן סוכרת גבולית/קלה. מטופלת בתרופות ללח"ד ולסכרת. בשנים האחרונות ערכי ההמוגלובין מתחת לנורמה. 10.90-11.40 (כשהנורמה היא 12-16) כ"כ ההמטוקריט גם מעט מתחת לנורמה לאורך כמה שנים. ברזל - 73 פריטין - 177 אלו סיבות יכולות להיות להמוגלובין והמטוקריט נמוכים כשרמת הברזל והפריטין תקין? האם זו בעיה המטולוגית או דימום סמוי כלשהו? (לא נעשה בדיקת קולנוסקופיה אף פעם) , או שיכול להיות שאין כל בעיה? תודה

לאנמיה יכולות להיות סיבות רבות שאינן חסר ברזל, לדוגמא: אי ספיקת כליות, מחלה דלקתית, חסר ויטמין B12, מחלה במח העצם ועוד... במידה ויש אנמיה ללא סיבה ברורה מומלץ לפנות לבירור אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה