טחול מוגדל וניתוח כריתת טחול

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/09/2018 | 20:46 | מאת: שחר

בן 22, הטחול שלי מוגדל ( 23 ס"מ) עם תלסמיה אלפא. הרופא ההמטולוג שוקל את האופציה לכריתה. אנימפחד מניתוחים (לא חושב שמישהו אוהב) האם יש טיפולים או אפשרויות אחרות מאשר לעשות את הניתוח ? יש סיכוי שהטחול יגדל עוד? ולמה זה גדל בכלל ( הסבירו לי אך לא כך כך הבנתי)

הטחול מוגדל בטלסמיה כיוון שהרס הכדוריות האדומות מתרחש בטחול. כריתת טחול היא אופציה כאשר יש צריכה מוגברת של מנות דם בשל אנמיה או במקרים שהטחול מאד גדול ומפריע. לא ברור אם זה המקרה שלך. יכול להיות שהטחול ישאר באותו גודל.

12/09/2018 | 08:09 | מאת: שחר

לא קיבלתי מנת דם אף פעם, חוץ מהחשש שהטחול יפריע יש עוד שיקולים שבגללם מוציאים את הטחול? תודה

מנהל פורום המטולוגיה