טיפול הורמונלי ובדיקת לאק חיובית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/08/2018 | 09:31 | מאת: לילי

בשל מחלה אוטואימונית במשפחה נשלחתי לבדיקת קרישה לפני טיפול הורמונלי לגיל המעבר.נמצאתי חיובית לlac 1.41 כאשר טווח הנורמה עד 1.32.שאר הבדיקות נוגדנים וגנטי תקין.בעבר השתמשתי שנים רבות בגלולות ללא ארוע של קרישיות.מה עמדתך לגבי טיפול הורמונלי חלופי תודה רבה

לגבי בירור APLA- אם יצא לא תקין יש לחזור אחרי 12 שבועות. בכל מקרה תזדקקי לבירור המטולוגי מסודר. לגבי טיפול הורמונלי המכיל אסטרוגן- לא מומלץ במצבים של קרישיות יתר- אך כאמור במקרה שלך הממצאים עדיין לא חד משמעיים.

מנהל פורום המטולוגיה