תלסמיה-תוצאות לא ברורות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/08/2018 | 02:59 | מאת: טל

שלום רב, אני בהריון שבוע 13 +1 עשיתי בדיקות בינואר השנה והתוצאות היו Hba: 97.9 Hba2: 2.1 עשיתי בדיקות בהריון והתוצאות הן: Hba:97.5 Hba2:2.1 Hbf:0.4 רופאת במשפחה הודיעה לי השבוע שאני נשאית של טלסמיה ורופא הנשים אומר שלא. אני מאוד מבולבלת. ההריון הוא מתרומת זרע, התורם הוא מחו״ל ממוצא אנגלי אירע ולא עשה את הבדיקות הנ״ל אז אין לי דרך לדעת אם הוא נשא. אשמח לתשובות. תודה מראש,

במידה וHba2 לא גבוה זה שולל טלסמיה בטא. לגבי טלסמיה אלפא-ניתן לאבחן בבדיקה גנטית בלבד, אך היא פחות שכיחה מטלסמיה בטא.

מנהל פורום המטולוגיה