לימפוציטים גבוהים באחוזים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/08/2018 | 17:33 | מאת: אני

שלום ד״ר כבר כמה שנים טובות הערך של הלימפוציטים שלי באחוזים הוא גבוה, 49.6 כשהנורמה זה עד 40 שאר בידקות הדם שלי טפו טפו בטווח הנורמה.. לאחרונה הבחנתי בנפיחות בצוואר ובלוטות לימפה כואבות ובגלל זה ניגשתי לבצע בדיקת דם. לפי מה שקראתי באינטרנט זה יכול להיות כל דבר ואני קצת בלחץ מזה, האם יש לי סיבה לחשוש או שלא מסתכלים על אחוז? תודה רבה מצ״ב בדיקות הדם

לגבי הלימפוציטים-יש להסתכל על המספר האבסולוטי ולא האחוזים. לגבי בלוטה,ההחלטה כיצד להתייחס תלויה בגודל ובמגמת השינוי. ממליצה להבדק בשלב ראשון על ידי רופא משפחה. במידה ומדובר בבלוטה גדולה-יש לשקול ביופסיה.

מנהל פורום המטולוגיה