הטרו לפקטור 2 ואובר פקטור 11

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/08/2018 | 23:50 | מאת: מיכל 38

שלום, בבדיקות דם גילו שיש לי תוצאה מעט גבוהה בפקטור 11, והטרו לפקטור 2. אני לא בטוחה מה זה אומר - מצד אחד יש לי חוסר קרישה ומצד שני יש לי עודף קרישה? בפועל אני לא רואה שיש לי קרישת יתר, נניח בפצעים או בדימומים, (יש לי כרגע פצעון ביד שמדמם כבר יום, מפסיק רק כשאני שמה פלסטר וחוזר לדמם ברגע שאני מורידה אותו). נשלחתי לעשות את הבדיקות האלה עקב מחזורים כבדים ובעלי קרישים. האם כשיש הטרו לפקטור 2 אמורים לשים לב לקרישה מהירה יותר בדימומים רגילים? האם זה שיש לי יתר פקטור 11 לא יהיה בעייתי אם אני אקח זריקות קלקסן? תודה רבה.

21/08/2018 | 16:14 | מאת: מיכל38

תיקון טעות, הכוונה לפקטור 11 נמוך מהנורמה ולא גבוה.

הטרוזיגוטיות לפקטור 2 מצביע על נטיה גנטית לקרישיות. הביטוי העיקרי עלול להיות קרישי דם ורידיים עמוקים לדוגמא ברגליים או בריאות -אין קשר לדימום, למחזור או לממצאים בעור. לפקטור 11 מוגבר אין משמעות.

23/08/2018 | 14:29 | מאת: מיכל38

תיקנתי בתגובה 2, פקטור 11 נמוך. האם יש לזה משמעות ואם יש מצב שאחד מבטל את השני? תודה.

הן לא מבטלים אחד את השני. פקטור 11 נמוך יכול להיות כרוך בנטייה לדמם אך זה תלוי עד כמה נמוך. מומליצה לבצע בירור המטולוגי מסודר.

מנהל פורום המטולוגיה