פוליציטמיה וורה - מחקר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/08/2018 | 19:12 | מאת: דוד.ב.

האם נעשה סקר או מחקר בין אלו שעברו ארוע מוחי או לבבי ונמצא שסבלו מפוליציטמיה וורה, וזה הגורם לארוע, או שזו סברה שמי שסובל מפוליציטמיה יש לו סיכוי גבוה יותר לארוע כזה. תודה

פולצטמיה וורה היא מחלה המטולוגית הכרוכה בסיכון מוגבר לקרישי דם (אירוע טרומבוטי) , לדוגמא אירועים מוחיים או לבביים. לעיתים האבחנה מתבצעת סביב האירוע הטרומבוטי ולעיתים האירוע הטרומבוטי מתרחש לאחר שהמטופל מאובחן עם פולצטמיה, לעיתים אחרי שנים רבות. מטרת הטיפול בפולציטמיה היא להפחית את סיכון לאירועים טרומבוטים.

מנהל פורום המטולוגיה