קרישיות יתר בהריון צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/08/2018 | 16:00 | מאת: קרן

שלום, אני בת 34 וחצי ובהריון ראשון (4 שבועות ו-3 ימים). בבדיקות חוזרות מגיל צעיר ועד היום יש לי plt שנע בין 460-500. כל שאר המדדים בדם תקינים כולל המטוקריט, סטורציה וכד׳. הדבר היחיד שפריטין 166 בגלל כבד שומני מעט. נמצא חשד ליאנוס קינאז ונשלחתי לבדיקה חוזרת שעדיין מחכה לתשובה. קראתי שהפלות קשורות לקרישיות יתר ואני פוחדת מא-וד מזה. האם כדאי לי לעשות את סט הקרישיות המלא שכולל את ליידן וכד׳ שאותו הקופה לא ממהרת לתת רק לאחר הפלה? אני לא רוצה להיות חכמה בדיעבד! האם ערכים כאלה, שלא גבוהים במיוחד יכולים בכלל לגרום להפלה? אשמח להכוונה, תודה רבה.

כאשר הטסיות גבוהות, יש חשש למחלה המטולוגית הנקראת טרומבוציטוזיס ראשונית. המחלה כרוכה בנטיה מוגברת לקרישי דם וגם בשכיחות מוגברת של סיבוכי הריון. לצורך אבחנה יש לעבור בירור מסודר אצל המטולוג, לרב כולל בדיקת מח עצם ולתת טיפול מתאים,בעיקר בזמן הריון. לא מדובר דווקא בבירור יתר קרישיות סטנדרטי. ממליצה לפנות בהקדם להמטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה