תסמינים של מחלת הלימפומה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/08/2018 | 11:58 | מאת: שיר

שלום דר בזמן האחרון אני ממש מפחדת מלימפומה אני חשה חולשה ברגליים מתעייפת מהר כשאני עומדת או הולכת הייתי אצל אורתופד שטען שכנראה דלקת גידים .. בדיקות הדם שלי תקינות הימוגלובין 12 . בת 24 . אין לי חום או הזעות לילה .. אבל קראתי המון שלימפומה מתגלה דווקא בצילום סיטי .. האם במחלה הזו הבלוטות לימפה הם גדולות באופן משמעותי ? כמו שאמר לי רופא המשפחה או לא בהכרח ?

חשוב לדעת לימפומה אינה מחלה שכיחה. הביטוי העיקרי של לימפומה הוא הגדלת בלוטות, כאשר הסימפטום תלוי במיקום הבלוטות, לדוגמא בלוטות בבית החזה יגרמו לשיעול ובלוטות בבית השחי יגרמו לנפיחות. כמו כן לעמיתים לימפומה מתבטאת בתסמינים כמו חום, ירידה במשקל והזעות לילה. במידה ואינך מרגישה טוב מומלץ בשלב ראשון להבדק אצל רופא המשפחה.

מנהל פורום המטולוגיה