לימפומה פליקולארית-חזרה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/08/2018 | 11:39 | מאת: תמי

שלום מזה שלוש שנים אמי מתמודדת עם לימפומה פוליקולארית. טופלה בשישה מחזורים של chop-r. טופלה החזקתי במבטרה אך עוד לפני שהסתיים הטיפול, חזרה המחלה. החלה בטיפול b-r. אחרי פחות משנה, שוב חזרה המחלה בצורה מפושטת. החלה טיפול בגזייבה וגמזאר. הרופא המטפל אומר כי נכון לעשות השתלת מח עצם. האם נכון? האם אין עוד טיפול תרופתי שיכול לסייע? תודה

במטופלים עם לימפומה פוליקולרית, ככל שמדובר בקו טיפול מתקדם יותר, לרב ההפוגה במחלה קצרה יותר והחזרה מוקדמת יותר. אחת הדרכים להגיע להפוגה ממושכת היא השתלת מח עצם עצמית, שמומלצת למטופלים היכולים לעמוד בהשתלה שהוא טיפול אינטנסיבי יחסית. לכן, במקרה זה, נשמע הגיוני לשקול ברצינות השתלת מח עצם עצמית.

מנהל פורום המטולוגיה