פריטין תקין ברזל נמוך בעקביות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/08/2018 | 00:52 | מאת: קרן

ד"ר גוטויין שלום, מזה שנים בתוצאות בדיקות הדם שלי רמת הברזל נמוכה. הופנתי להמטולוגית ב2016 והמליצה שאקח "פריפול". מאז אני נוטלת פריפול פה ושם וגם לוקחת מולטיויטמין. בבדיקות הדם שביצעתי לאחרונה הפריטין היה תקין אבל הfe-iron נמוך גבולי והטרנספרין גבוה ברף: Fe- Iron: 59micg/dl Transferrin : 337 mg/dl Transferrin saturation: 13.0% Ferittin: 49 מה זה אומר שבאופן עקבי הברזל נמוך למרות שהפריטין תקין? האם בשביל להעלות את רמת הFe-Iron אני צריכה לקחת תוסף אחר? (הרוקח המליץ על "ברזל קל/עדין" או משהו בסגנון). לא בטוחה שזה קשור אבל אציין שאני סובלת מחולשות, נפילות אנרגיה, נשירת שיער וככל הנראה נחבלת בקלות- תמיד עם מכות כחולות על הגפיים. תודה מראש

הבדיקה שמעריכה באופן מדויק את מאגרי הברזל היא הפריטין ולא הברזל. אצלך הפריטין תקין כך שקרוב לוודאי אין חסר ברזל משמעותי.

מנהל פורום המטולוגיה