LAC חיובי וקלקסן בהיריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/08/2018 | 10:53 | מאת: אלמונית עצובה

ד"ר אודית גוטויין שלום, לאחר 4 הפריות כושלות והריון לא תקין שבסופו ביצעתי הפלה תרופתית, עשיתי בדיקות קרישיות, ויצא לי פרוטאין S של 57 (טווח תקין 68-125) וגם LAC RVVT חיובי של 1.44 (טווח תקין 0.76-1.28). הבדיקה של LAC SCT יצאה תקינה. הבדיקות בוצעו חודש אחרי ביצוע ההפלה. קיבלתי הוראה לחזור על בדיקת ה- LAC בחלוף 3 חודשים. הרופא אמר שבמידה שתצא חיובית, יהיה עליי להזריק קלקסן מתחילת הזרקת ההורמונים לקראת שאיבה ועד אחרי ההיריון (וכן לקחת כדור אספירין). אני מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד מפחדת מהזריקה הזאת. מאז שקיבלתי את הבשורה לא מפסיקה לרעוד מפחד, להתבאס ולבכות. האם יש איזשהו תחליף בכדור (למשל קומדין או משהו אחר) שיאפשרו לי לקחת לפחות עד ההחזרה במקום הזריקה?? גם ככה אני מזריקה זריקות של הורמונים ולהזריק יחד איתם זריקה נוספת שנחשבת כואבת ושורפת מאוד מרגיש לי פשוט נורא ואיום :-( ועוד שאלה - כמה זמן לפני שאיבה בהרדמה ולפני החזרה בהרדמה צריך להפסיק את הזריקה וגם את הכדור אספירין, וכמה זמן אחרי זה צריך לחזור להזריק אותה? האם יש איזשהם ויטמינים/תוספי תזונה טבעיים שיכולים להחזיר לי את ה- LAC לנורמל? אני לא רוצה להזריק קלקסן כל יום... האם יש איזשהו פיתרון אחר בשבילי? תודה רבה.

קלקסאן הוא מדלל הדם היחידי שידוע כי לא פוגע בעובר ולכן משתמשים בו סביב הריון. לגבי נוגדני LAC - לא ניתן להשפיע על יצורם, אך הבדיקה גבולית במקרה שלך וניתן לקוות שהבדיקה הבאה תהייה תקינה.

מנהל פורום המטולוגיה