קשרית עם קורטקס מעובה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

27/07/2018 | 20:01 | מאת: שיר

אני בת 22 וכבר כ5 שנים שיש לי תחת פרוטיס ימין באופן פרסיסטנטי קשרית בגודל של 1.5-2 ס''מ עם קורטקס מעובה אך סינוס שמור ובד''כ בצד שמאל בדיוק באותו המקום תחת הפרוטיס קשרית נוספת קטנה יותר (עד 1.5 ס''מ בד''כ. עד היום לא נדגמו (היו פעמים שרצו ולא יצא), ללא כל מחלה ויראלית או בעיות שיניים כך שלא נמצאה סיבה להגדלה כבר שנים. רציתי לשאול, מה גורם לקורטקס הבלוטה להישאר מעובה כלכך הרבה שנים ומדוע הן לא נעלמות עד היום כשלעמים אף גדלות? האם כדאי לעשות FNA? תודה

מדובר בקשרית קטנה יחסית ובמידה ויציבה לאורך השנים קרוב לוודאי שאין מדובר במחלה המטולוגית. ברב המקרים בלוטות קטנות של כ1.5 סײמ, שלא משתנות אינן מצריכות דגימה. לרב מדובר בתהליך תגובתי דוגמאות דלקת.

מנהל פורום המטולוגיה