בירור קרישיות לאחר כשלונות ב- IVF

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/07/2018 | 14:15 | מאת: אלמונית עצובה

ד"ר אודית גוטויין שלום, לאחר 4 הפריות כושלות והריון לא תקין שבסופו ביצעתי הפלה תרופתית, עשיתי בדיקות קרישיות, ויצא לי פרוטאין S של 57 (טווח תקין 68-125) וגם LAC RVVT חיובי של 1.44 (טווח תקין 0.76-1.28). הבדיקה של LAC SCT יצאה תקינה. הבדיקות בוצעו חודש אחרי ביצוע ההפלה. האם יכול להיות שהתוצאות הלא תקינות יצאו בשל השפעה של כדורי הציטוטק שקיבלתי לביצוע ההפלה? האם זה נחשב מקרה חמור של קרישיות יתר? האם אצטרך לקחת קלקסן כל ההריון, או שניתן יהיה להסתפק באספירין? תודה רבה דוקטור.

19/07/2018 | 14:17 | מאת: אלמונית עצובה

אציין רק שאני אחרי הריון ולידה אחת תקינים לחלוטין ללא שום סיבוכים או עניינים.

מדובר בתוצאות גבוליות בלבד ורצוי לחזור על הבדיקות. על בדיקת LAC מקובל לחזור בהפרש של 3 חודשים. לגבי ההשלכות על ההריון- המקרה מורכב וכדי לקבל החלטה יש צורך להכיר את ההסיטוריה הפאית המלאה ותוצאות כל בדיקות הדם שביצעת. ממליצה לפנות לבירור מסודר אצל המטולוג.

מנהל פורום המטולוגיה