בדיקות קרישיות לאחר הפלות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/07/2018 | 01:01 | מאת: ליאור

שלום, לאחר 3 הפלות בשנה נשלחתי לבירור ובדיקות קרישיות מורחבות. כל הבדיקות יצאו תקינות והיחידה שקרובה שגבולית היא הAPCR שעומדת על 2.6. האם זאת נחשבת תשובה לא תקינה? האם היא יכולה להעיד על ההפלות? תודה מראש ליאור

הבדיקה המשמעותית לקרישיות יתר במקרים של הפלות חוזרות היא נוגדני - APLA. לבדיקת APCR יש פחות משמעות במקרה זה- משמשת יותר לבירור נטיה לקרישי דם ורידיים. בדיקת APCR אינה תקינה כאשר התוצאה נמוכה- ואז יש חשד לפקטור 5 ליידן.

מנהל פורום המטולוגיה