פוליצטמיה ורה והמוגלובין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/07/2018 | 16:18 | מאת: קרן

שלום, הובחנתי בפוליצטמיה ורה ומטופלת באספירין והקזות דם חצי שנה. לפני שישה שבועות הומוגלובין 15.2 והקזה.היום המוגלובין 12.5 10 micro hypo 14.5 שאלתי, במשך חודש וחצי התחלתי לעשות הליכות האם יש קשר בין ההליכות להומוגלובין? האם להפיק את הפעילות הגופנית? בנוסף, מתי רצוי לקחת את האספירין? לפני ההליה או אחרי?

אין קשר ברור בין פולצטמיה לפעילות גופנית, סביר שהירידה בהמוגלובין היא בשל הטיפול שקיבלת. לגבי נטילת אספירין-ניתן לקחת לפני או אחרי פעילות גופנית, זה לא משנה. סביב פעילו גופנית חשוב להקפיד על שתיה.

09/07/2018 | 11:29 | מאת: קרן

האם אפשרי להכנס לבריכת גופרית? תודה רבה

מנהל פורום המטולוגיה