הידראה,תופעות לוואי,תרופה אחרת ללא תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/06/2018 | 07:24 | מאת: גליה

שלום,חולת טרומבוציטוזיס,ברצוני לשאול האם תופעות הלוואי של הידראה חזקות?האם אפשר לתפקד כרגיל עם התרופה?האם פוגעת גם בתאים הבריאים (בגלל היותה תרופה כימוטרפית)ולכן תגרום לנזקים אחרים? האם אין תרופה חדישה אחרת שאינה פוגעת בתאים הבריאים?וכן ללא תופעות לוואי ,תודה רבה.

הטיפול בהידראה הוא יעיל ובטוח יחסית ונמצא בשימוש רחב. תופעות הלוואי כוללות ירידה בספירת הדם (ירידה בהמוגלובין, תאים לבנים וכו..)- ואז מפחיתים את מינון התרופה, כיבים בעור- נדיר יחסית- ואז מפסיקים את הטיפול. היתה מחשבה כי הטיפול בהידראה מעלה סיכון ללויקמיה חריפה אך זה לא הוכח. תרופות נוספות לטיפול בטרומבוציטוזיס הן אנאגרליד ואינטרפרון- אך הן לא יעילות ויותר ובעלות תופעות לוואי משמעותיות.

מנהל פורום המטולוגיה