כאבים עזים בעת אכילה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/06/2018 | 22:21 | מאת: עוז

אבא שלי בן 80, ידוע על יתר לחץ דם, סכרת, היפותיירואידיזם. בשל לוקוציטוזיס עם אנמיה וטרומבוציטופניה, עבר בירור שכלל בדיקת מח עצם עם תמונה מתאימה ל CMML עם BCR-ABL שלילי וקיוטיפ שלילי. הוא קיבל טיפול בהידריא במינון 500 מ"ג ביום שהופסק עקב חום, ובביקור חוזר חודש הטיפול. בוצע US בטן שהדגים טחול לא מוגדל עם ממצא הטרואקואי 2.6*2.4 עם ציסטים קטנים. ממשיך בטיפול HYDREA 500MG פעם ביום. בבדיקות דם מלפני 4 ימים WBC היה 37.7. כבר שבועיים סובל מכאבי בטן עזים מספר דקות לאחר כל מזון שאוכל. אם לא אוכל כלל, ללא כאבים. לא יודע מה לעשות, מיואשים. הולך ונחלש ואף רופא שפנינו לא יודע מה הסיפור עוז

קרוב לוודאי שכאבי הבטן אחרי האוכל לא קשורים למצב ההמטולוגי- כיוון שגודל הטחול תקין. ממליצה לפנות לרופא המשפחה.

13/06/2018 | 08:10 | מאת: עוז

תודה רבה. נסענו למיון פנימי בסוורוקה. שוחרר לאחר מספר שעות, בדיקות דם ורנטגן שלא גילו משהו חדש. קיבל פמוטידין (גסטרו) ופפברין לקחת במשך שבועיים. מקווה שיהיה שיפור

מנהל פורום המטולוגיה