הומוגלובין ופריטין נמוכים לגבר בן 45

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/06/2018 | 13:12 | מאת: סיגלית

שלום רב, בעלי בן 45 סבל לפני כשנה מצואה שחורה והומוגלובין נמוך בערך 9. אושפז בבי"ח לבירור עבר בדיקת גסטרו שיצאה תקינה ובדיקת קולונסקופיה שיצאה תקינה למעט 2 טחורים פנימיים. לפני כמה ימים עשה בדיקת דם בה נמצא פריטין 6 והומוגלובין 11 . חומצה פולית ו-B12 בטווח הנורמה. שאלתי היא האם יש צורך לעבור שוב בירור גסטרו או בירור אצל המטולוג? ייתכן שהמדדים הנמוכים קשורים לתזונה בלבד? בעלי כמעט ולא אוכל בשר.

מדובר בחסר ברזל- כאן נדרש בירור גסטרו במטרה למצוא מקור לאיבוד ברזל ממערכת העיכול.

מנהל פורום המטולוגיה