מיאלומה שאלות - בירורים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

02/06/2018 | 17:48 | מאת: קובי סימן טוב

ערב טוב, שמי קובי בן 28, תושב נהריה וכרגע נמצא בטיול בדרום אמריקה עד אמצע אוגוסט. בחודש האחרון אני חש לא בטוב, כאבי גב תחתון, עייפות מטורפת, יותר קושי בנשימה, דפיקות לב מהירות ועוד. השאלה שלי היא כזו, בעבר היו לי בדיקות דם עם תוצאות של igg ו iga טיפה גבוהים אך לא חריג מדי, המקסימום של igg היה 1760 ושל iga 459. לאחר בדיקות חוזרות לאחר כמה חודשים שני המדדים הללו חזרו לנורמה לחלוטין. השאלה שלי היא כזו, אני כרגע לא יכול לעשות בדיקות דם ובירורים עד שאגיע לארץ, במידה והסימפטומים שיש לי כרגע הם חס וחלילה משהו בכיוון של מיאלומה, האם הבירור יכול לסבול דחייה עד לאמצע אוגוסט? תודה רבה קובי

מיאלומה נפוצה היא מחלה נדירה מאד בגיל צעיר ולרב תלווה בעליה באחד מהאימונוגלובולינים וכן ממצאים לא תקינים בבדיקת אלקטרפורזה של חלבונים. באופן תאורטי ניתן להגיד שמיאלומה סימפטומטית דורשת בירור דחוף- אך סיכוי קטן שזה המקרה בגיל צעיר.

מנהל פורום המטולוגיה