כמות מאד גבוה של איזונופילים בדים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/04/2018 | 14:31 | מאת: יאיר מילשטיין

ד"ר גוטויין שלום , בהמשך להתכתבות שלנו , אכן גילו שאני סובל מאיזונופילים . בגדול מדובר במוטציה בשם  FIP1L1PDGFR alpha. ההמוטולוג החליט בטיפול של גליבק ( אימטיניב) . בגדול הבנתי שמדובר בלוקימיה מסוג CEL. במידה והגליבק לא עוזר , האם בסוג של לוקימיה כזאת גם משתמשים בכימוטרפיה? תודה.

בעיקרון שם המחלה: FIP1L1-PDGFRA–positive chronic eosinophilic leukemia . הטיפול בליבק מאד יעיל, במידה ויש עמידות ניתן לעיתים להשתמש בתרופות דומות לגליבק. הטיפולב כימותרפיה פחות מקובל.

מנהל פורום המטולוגיה