בן 19 וטחול מוגדל ל16 סמ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/01/2018 | 18:04 | מאת: עידן

בריא, גיל 19 , גובה 185, משקל 85 בנוסף לתפקודי קרישה מעט מעל הנורמה. התגלה באולטראזאונד טחול 16 סמ במרקם הומוגני תקין המתנה חצי שנה ולאחר מכן שוב אולטראסאונד גם שם טחול 16 ס״מ בדיקות דם+תפקודי כבד תקין לחלוטין, גם באולטראסאונד כול היתר תקין קראתי באינטרנט כמה סיבות מאוד מפחידות להגדלת טחול, ורופא רק בעוד 3 שבועות אינני יושן בלילה מהדאגה, אשמח אם תוכלי להסביר ממה יכול להכרח טחול מוגדל? והאם יכול להיות שזה רוב הסיכויים ללא סיבה או בעקבות משהו חסר משמעות? או שברוב הפעמים זה מצביע על בעיה משמעותית הנושא ממש מדיר שינה מעיניי תודה :)

הגדלת טחול יכולה להיגרם מסיבות שונות אך במקרים רבים כאשר יש הגדלה מתונה של הטחול ללא תופעות נוספות לא מוצאים מחלה ונדרש מעקב בלבד.

17/01/2018 | 08:05 | מאת: שאלה נוספת בבקשה

האם בגיל 19 ובגובה 185 עם משקל 85 זה נחשב הגדלה מתונה? על פי הרופא משפחה אמור להיות לי 14-14.3 ויש כיום 16

מנהל פורום המטולוגיה