תרופות בהריון נגד קרישיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/01/2018 | 13:37 | מאת: נעמי

שלום. אני בת 28 ויש לי 3 ילדים והרביעי בדרך. לפני כ3 שנים כשהייתי בהריון עברתי בירור עקב 3 הפלות טבעיות בשבוע 7-8 ונמצא שאני נשאית למוטציה לפרוטרטמבין הטרוזיגוט. אפלא שלילי. הרופאה ההמטולוגית המליצה על קלקסן במשכב לידה. היום בהריון עברתי לרופאת נשים אחרת שאומרת לקחת אספירין במהלך ההריון בנוסף לקלקסן לאחר הלידה. מה פשר ההחלטה על האספירין אם זו לא היתה המלצת ההמטולוגית?

כיוון שאין הנחיות חד משמעיות במקרים שך קרישיות יתר בהריון-לעיתים לרופאים שונים יש המלצות שונות וקשה לפסוק בלי להכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה