רמת פריטין מאוד גבוהה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/11/2017 | 10:42 | מאת: רונן

שלום, אני בן 46 לאחר לימפומה שאינה הודג'קין משהו שבין ברקיט ו DLBCL שהתגלתה לפני שנה ובעקבותיה טיפולים כימותרפיים אינטנסיביים. בבדיקת ה Pet scan האחרונה לפני כשלושה חודשים כל האיברים נראו נקיים. לפני כחודש החלה תחושה לא נוחה בבטן ובעקבותיה הופניתי לבדיקות , בבדיקת הקולונוסקופיה לא התגלו ממצאים אך בבדיקות דם התגלתה רמת פריטין גבוהה מאוד (1500), האם אפשר לקבוע בעקבות זה כי הלימפומה חזרה או האם יש קשר לטיפולים ולמחלה לתוצאות הבדיקה

פריטין מוגבר הוא ממצא לא ספציפי ויכול להיות מוגבר במצבים רבים- בהקשר של טיפולים בלימפומה לדוגמא, זה יכול להגרם בשל מתן מנות דם רבות. ממליצה להתייעץ עם ההמטולוג המטפל שמכיר את המקרה לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה