מחלת התלסמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/01/2001 | 19:35 | מאת: עופר יוסף

לכבוד ד"ר צבי ציצוביץ מאת עופר יוסף תלמיד הביץ ספר הוירטואלי של מטח/ כיתת ביולוגיה ב ברצוני לשאול האם יש דרך כל שהיא שבה ניתן להזריק לגופינו גלובין כמו במחלת הסכרת שחולים מזריקים לעצמם אינסולין? תודה , עופר יוסף

11/01/2001 | 21:29 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב לא. לא ניתן להזריק גלובין. אבל, בתלסמיה קשה ומסכנת חיים ניתן לעשות השתלת מח עצם כדי להביא לייצור דם תקין. בנוסף, עובדים במחקרים בתרביות רקמה ובבעלי חיים על האפשרות להחדיר את הגן הבריא לתאים חולים באמצעות פאג'ים (סוג של וירוסים שמוסיפים להם את הגן הבריא ומדביקים בהם את התאים החולים). עדיין לא יישומי בבני אדם חולים.

מנהל פורום המטולוגיה