שאלה..................

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/10/2017 | 13:17 | מאת: עינת

יש לי אנמיה , עכשיו הרופא רשם לי כדור פרוקל בכדור זה רשום ferrous cirtrate 246 mg , calcium cirtrate 249 mg עכשיו , שאלתי היא ferrous cirtrate 246 mg אומר שבכדור יש 246 מג ברזל ? ואם כן האם אין זה הרבה ? וסידן ידוע כמתחרה בספיגה של ברזל אז איך זה שגם סידן יש בכדור הברזל ועוד בכמות גדולה ? ודבר נוסף שלשולים מראים על חוסר ספיגת הכדור ברזל ?

מדובר בברזל בצורת מלח ולא בסידן. המינון תקין אך רק חלק ממנו צפוי להספג. שלשול לא מצביע בהכרח על העדר ספיגת ברזל. לספיגה מקסימלית רצוי לקחת ברזל שלא בסמוך לאוכל ובעקר לא בסמוך למוצרי חלב, מיץ תפוזים יגביר את ספיגת הברזל.

מנהל פורום המטולוגיה