תשובות לבדיקת דם- טסיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/09/2017 | 07:54 | מאת: הדס

שלום אני בהריון שבוע 11 בבדיקת דם יצא לי ערך של 97000 טסיות. ההמטולוג שלח לבדיקה נוספת כעבור שבועיים. קיבלתי את התשובה הבאה: התקבל ערך EDTA____ במבחנת 72__ *1000/micl טרומבוציטים של .לא נראו טרומבוציטים בקבוצות CITRATE, HEPARINEבמבחנת ,נראו טרומבוציטים בקבוצות .לא ניתן לדווח ערך ניתן לקבל הסבר???

התשובה לא ברורה אך בעיקרון כאשר הטרומבוציטים נמוכים מסתכלים במשטח דם - לראות האם יש קבוצות טרומבוציטים- ואם מוצאים קבוצות זה סימן שהערך האמיתי של הטרומבוציטים גבוה מהערך שנמדד.

מנהל פורום המטולוגיה