בי קארד - הומוציסטאין גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/09/2017 | 10:50 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 60, בעלת קרישיות יתר בדם, אני לוקחת בעניין זה קרטייה 100. בנוסף אני לוקחת פעם ביום כדור בי קארד בשל ההומציסטאין. ( וכן טריטייס וויטמין די) שאלתי היא - קראתי באינטרנט מפי רופא שבי קארד בשילוב הזה ( בי 12, בי 9 ובי 6), עלול להגביר את הסיכון לממאירויות שונות . הדבר הבהיל אותי ביותר, ורציתי לשאול אם ידוע על העניין הזה משהו . בנוסף רציתי לשאול דבר נוסף: בגלל הקרטייה יש לי על הזרועות מדי פעם שטפי דם, לפעמים גדולים. האם הדבר מסוכן ? מחייב להפחית את השימוש בקרטיה ? תודה ושנה טובה .

לגבי נטילת ויטמינים וסרטן- לא ידוע לי על קשר. לגבי אספירין וכתמים על העור- אספירין מגביר נטיה לדמם עורי, בדרך כלל זה לא מסוכן אך קשה לדעת בלי לראות את גודל הכתמים. ממליצה להראות לרופא המטפל את הכתמים ולהתייעץ לגבי הסיכונים ולעומת היתרונות בנטילת אספירין במקרה שלך.

מנהל פורום המטולוגיה