תוצאה גבוהה של בדיקת דם של inr

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/08/2017 | 19:07 | מאת: עמי

שלום, אני בן 64 ,יש לי קרדיוליפין גבוה -קרישיות יתר בדם כנראה מולדת- שעלו עליה לפני כ-20 שנה. אני מקבל כבר שנים רבות 7.5 מ"ג קומדין+1 קרטיה ליום. היום בבוקר עשיתי בדיקת pt והתוצאה של inr היתה גבוהה במיוחד: 4.21 ( המצב הרצוי שלי הוא בין 2.0 ל-2.5. רופאת המשפחה שלי לא זמינה עכשיו. ברצוני להתיעץ איתך כמה לקחת הערב קומדין+קרטיה? תודה, עמי

ניתן לדלג על טיפול בקומדין ליום -יומיים ואז לחזור שוב על תפקודי קרישה. אין צורך להפסיק אספירין.

16/08/2017 | 23:00 | מאת: עמי

תודה. כיוון שענית לי רק יומיים אחרי ששאלתי, כבר קבלתי תשובה מפנימאי שאמר לי לקחת יומיים רק 5 מג במקום 7.5 מג כרגיל ולעשות בדיקה חוזרת. הבדיקה הבאה היתה 2.97=inr ורופאת המשפחה הציעה לי עוד יומיים 5 מג ושוב לבדוק. לקחתי 5 מג ועוד יום 6.25 ואעשה מחר בדיקה. למה קורה קפיצה כל כך גדולה ב-inr - אפילו שלקחתי את הקומדין כסידרו? עמי

מנהל פורום המטולוגיה