ערכים של RBC, HB, HCT נמוכים מהנורמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/08/2017 | 16:50 | מאת: אתי

שלום רב, הבן שלי בן 29 בריא באופן כללי ללא תלונות או תסמינים מיוחדים. בבדיקות דם שעשה נמדדו הערכי הבאים: RBC - 4.32 HB - 13 HCT - 38.5 רופאת המשפחה הפנתה להמטולוגיה שהורה לבני לקבל 8 זריקות של B12 לאחר סיום הזריקות הוא עשה שוב בדיקות דם והערכים שהתקבלו היו: RBC - 4.29 HB - 12.5 HCT - 37.8 כלומר, לאחר הטיפול בזריקות יש אפילו ירידה קלה בערכים. שאלתי, מה יכולה להיות הסיבה והאם הערכים מעוררי דאגה תודה רבה מראש, אתי

מדובר באנמיה קלה. אם אין תגובה לטיפול בb12 כנראה שזו אינה הסיבה. הסיבות לאנמיה יכולות להיות רבות: חסר ויטמינים, דלקת, מחלות תורשתיות, בעיה כלייתית ועוד..במידה ולא ברור מה הסיבה, ניתן לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה