המוגלובין נמוך הרבה שנים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/07/2017 | 13:55 | מאת: יגאל

שלום רב, הנני בן 65, בדרך כלל בריא, אך יש לי המוגלובין נמוך (12). המטוקריט, RBC ו-WBC נמוכים גם כן. הנתונים של ברזל ופריטין תקינים. זה נמשך כבר הרבה שנים. אני יודע שישנם כמה סוגים של אנמיה. איך אפשר לשפר את המצב כי נמאס לי מעייפות מתמדת? אילו בדיקות צריך לעשות? רופא משפחה לא עזר. אודה לכם מאוד על תשובה.

ירידה בהמוגלובין יכולה להיות מסיבות רבות ושונות- חסר ויטמינים, מחלות דלקתיות, אי ספיקת כליות, מחלות של מח עצם ועוד.. במקרה שלך מדובר בירידה קלה בלבד בהמוגלובין והיא אינה בהכרח מסבירה עייפות. במידה ויש ירידה בהמוגלובין ובתאים הלבנים שאין לה הסבר מומלץ לפנות לבירור אצל המטולוג.

25/07/2017 | 09:19 | מאת: יגאל

ד"ר אודית, אני מאוד מודה לך. נתת לי כיוון.

מנהל פורום המטולוגיה