בדיקות דם- הסבר בבקשה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/12/2016 | 17:49 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. עקב נפיחוות בעין ימין מזה מספר שנים, כאשר האבחנה כל הזמן היתה פסאודוטומור של האורביטה, וכעט נפיחות בעין שמאל רופא העיניים החליט לבדוק דברים אחרים שמא אולי זה לא פסאודוטומור כל השנים ושלח אותי לבדיקות דם לבדוק את בלוטת התריס שיצאו תקינות. בוצא לי גם בדיקות אלה: PROTEIN TOTAL = 7.8 (טווח הנורמה הינו 8.3 - 6.6) ALBUMIN BY EP = 53.0 (טווח הנורמה הינו 66.1 - 55.8 ) GLOBULIN ALPHA-1 = 4,4 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) GLOBULIN ALPHA-2 = 10.9 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) GLOBULIN BETA-1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) GLOBULIN BETA-2 = 7.6 (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) GLOBULIN GAMA = 17.4 (טווח הנורמה 11.1-18.8) לא נעשו בדיקות נוספות. רציתי לשאול על מה מעיד אלבומין BY EP נמוך ועל מה מעיד גלובולין בטא-2 גבוה? האם יכול להעיד על תהליך סרטני? האם מעיד על מחלה אוטואימונית? על דלקת? די מודאגת, ורופא העיניים ששלח אותי לא נמצא בארץ, ויש לי רק בחודש מרץ תור חוזר, אנא תשובתך. תודה מראש בברכה

את שואלת על בדיקות אלקטרפורזה של חלבונים, מבחינה המטולוגית מה שחשוב לראות בבדיקה שאין "מונוקלון". זה בדרך כלל רשום ואם לא זה כנראה תקין.

27/04/2017 | 10:01 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, התייעצתי עמך בחודש דצמבר לגבי תוצאות בדיקות דם שביצעתי באקראי לגבי אלקטרופרזה של חלבונים כפי שתיראי במייל מיום 26.12.16 שלי אליך . הסתכלתי על דף התוצאות שהתקבלו אז ולא מצאתי ליד התוצאה של ערכי ייחוס לעומת טווח הנורמה את המילה "מונוקלון" כפי שרשמת לי והצלחתי להרגע. כעט, עקב כאבים באזור בית החזה שאגב כבר החלו אצלי בחודש דצמבר פניתי שוב לרופא המשפחה והוא נתן לי לבצע את הבדיקות לאלקטרופרזה של חלבונים. אני ממתינה לתוצאות כבר כחמישה ימים וטרם התקבלה התוצאה. אני בחשש גדול שמא הפעם הבדיקה תצא לא טובה. הבנתי שיש קשר בין כאב בעצמות (כאב בעצמות בית החזה) למיאלומה נפוצה. האם את יודעת תוך כמה זמן מתקבלת תוצאות מעבדה של הכללית? האם ייתכן והכאב מאז חודש דצמבר ועד היום שבא והולך לסירוגין יכול להיות בכל זאת מיאלומה נפוצה על פי הבדיקה הראשונה? לציין כי רופא המשפחה כשראה בפעם הראשונה את תוצאות הבדיקה של חלבון אלקטרופרזיס אמר שאין צורך לחזר על הבדיקה, אך הפעם בכל זאת נתן לי לבצעה בעקבות התלונות החוזרות ונישנות שלי לגבי הכאב בבית החזה. אנא תשובתך וסבלנותך האדיבה בברכה

27/04/2017 | 10:06 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב מצרפת בכל זאת את תשובות הבדיקות שביצעתי בחודש דצמבר 2016 PROTEIN TOTAL = 7.8 (טווח הנורמה הינו 8.3 - 6.6) ALBUMIN BY EP = 53.0 (טווח הנורמה הינו 66.1 - 55.8 ) GLOBULIN ALPHA-1 = 4,4 (טווח הנורמה הינו 2.9-4.9) GLOBULIN ALPHA-2 = 10.9 (טווח הנורמה הינו 7.1-11.8) GLOBULIN BETA-1 = 6.7 (טווח הנורמה הינו 4.7-7.2) GLOBULIN BETA-2 = 7.6 (טווח הנורמה הינו 3.2-6.5) GLOBULIN GAMA = 17.4 (טווח הנורמה 11.1-18.8)

מנהל פורום המטולוגיה