אנטי פוספוליפיד סינדרום והריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/01/2001 | 12:07 | מאת: Ayelet

ראשית, ברכות לפתיחת הפורום החדש שבאמת היה חסר פה... אני בת 32 והייתי מטופלת בקומדין 5 מ"ג עם INR של 2.5 - 3.5. כעת אני בראשיתו של הריון ומטופלת בקלקסאן 40 מ"ג פעמיים ביום (סה"כ 80 מ"ג), מיקרופירין 75 מ"ג וחומצה פולית 5 מ"ג. 1. על מה עלי להקפיד כדי שההריון הזה יצליח? במילים אחרות - ממה עלי להמנע? 2. איך אמור להיראות ה - INR היום כשאני לוקחת קלקסאן?

01/01/2001 | 12:46 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אילת ראשית - האם מדובר רק באנטי פוספוליפיד סינדרום או שיש עוד גורמי סיכון ? האם החומצה הפולית שאת נוטלת זה בגלל ההריון או בגלל הומוציסטאינמיה ? ואת מקבלת קלקסן במינון שמעיד לכאורה על היותך בעלת סיכון גבוה לקרישיות יתר. האם היו מאורעות טרומבוטיים ? שנית - הטיפול שאת מקבלת לא אמור להשפיע על ה- INR ובד"כ אין צורך בניטור של ה- INR. שלישית - צריך לשים לב להופעת דמם (בעור או בריריות, בדרכי השתן והעיכול), לאפשרות של רגישות (אלרגיה). תופעת לואי אחרת, העלולה להופיע בשימוש ממושך היא אוסטאופורוזיס. ממה להימנע ? מטרואמה או פציעה או מכל דבר אחר שעלול להביא לדמם. כמובן שיש לידע כל רופא שמטפל בך שאת מקבלת את התרופות הללו (אולי כדאי להחזיק כרטיס טיפול במקום נגיש / גלוי לשעת חירום חס וחלילה). קשה לי להגדיר דברים נוספים (כמו, לכאורה, להימנע מדברים שעלולים להגביר קרישיות הדם, שהרי את מוגנת באמצעות הטיפול), ואני מניח (או מקוה) שאת לא מעשנת... שרק יהיה בהצלחה ואני מקוה שתעדכני אותנו בבשורות טובות בעתיד.

03/01/2001 | 10:13 | מאת: Ayelet

ד"ר ציצוביץ - תודה על תשובתך ואיחוליך... מדובר באניטיפוספ' על רקע 3 אירועי DVT לפני כ - 15 שנים... (המון זמן). החומצה הפולית היא למניעת מומים בעובר, במיוחד לאור העובדה שספגתי סינטרום וקומדין מגיל 12... עישנתי (כבד) עד שנודע לי על ההריון - אינני מתקרבת לסיגריות יותר ואינני עושה עוד קרטה... (אחרי 14 שנה... התאבדות - לא?) בכל מקרה, אני כולי תקווה... בתודה מראש...

מנהל פורום המטולוגיה