ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

19/01/2004 | 22:40 | מאת: נאוה

שלום רב, בעלי עבר צינתור וניצפו היצרויות של 90% במספר כלי דם. 1. כמה זמן יש להמתין בתור למועד ניתוח מעקפים? 2. האם הורידים הבריאים נלקחים מהרגל? מהיד? מבית החזה? לתשובתכם אודה. נאוה

20/01/2004 | 13:48 | מאת: ד''ר איתן שניר

כיום אין צורך בהמתנה בתור,והניתוח ייתבצע לפי הדחיפות שתיקבע ע"י הקרדיולוג המצנטר.באם מדובר במקרה דחוף החולה ינותח מיד,או תוך ימים מספר אם המצב מאפשר. לגבי סוג המעקפים ,כיום ידוע שמועדפים מעקפים עורקיים על מעקף ורידי,שבד"כ כיום השימוש המקובל הוא ב-2 עורקים מדופן בית החזה,וכן עורק רדיאלי מהיד. עדיין יש שימוש בורידים כמעקפים בעיקר בעורקים חשובים פחות ולאחר שנעשה כבר שימוש בעורקים.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה