קומאדין ותוצאותINR

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/09/2004 | 10:03 | מאת: ש.טל

שלום לרופאים בפורום, אני משתמש בקומאדין, כ-7.5 מ"ג ליום, אולם אינני מצליח להגיע לאיזון רמת ה-INR ויש לי קפיצות בין 1.8 ל- 2.8 . מה משפיע על תנודתיות גבוהה זו וכיצד ניתן להגיע לאיזון שיחסוך ממני בדיקות דם תכופות. תודתי נתונה מראש גמר חתימה טובה שלמה טל

24/09/2004 | 15:37 | מאת: מרים אשר

חשוב לקחת את התרופה בשעה קבועה יחסית. כמו כן חשוב כמות יחסית קבוע של אוכל שמכיל ויטמין K, כמו עלים ירוקים כהה, ברוקולי,ועוד. רשימה מפורטת ניתן לקבל אצל דיאטנית במרפאה או מחברת טארו (חברת תרופות) הם ברצון יישלחו חוברת . הדיאטה מאד משחקת תפקיד בפעולה של הקומדין. ישנם גם תרופות שמשפיעות על פעילות התרופה ואינפורמציה זו צריך לקבל מהרוקח.

26/09/2004 | 20:00 | מאת: עמית

מי ששאל על מכשיר ביתי ל INR יש מכשיר בשם קואגו צק 04-6277090, חברת דין

02/03/2005 | 14:27 | מאת: דיקלה

שלום, אימי עברה ניתוח להלחפת מסתם מתכתי לפני חודש והיא עוברת בקביעות בדיקות דם לקביעת מינון הקומאדין הדרוש מידי יום. בבדיקה האחרונה נמצא כי ה-INR הינו 1.7. האם תוצאה זו נמוכה? איזה תוצאת INR נחשבת מסוכנת ואיזה דורשת טיפול בנוסף לקומאדין (כגון, הזרקת החומר ישירות). תודה.

26/09/2004 | 07:26 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

אינני יודע את הסיבה בגללה אתה מקבל קומדין אך ברוב המקרים בהם מקבלים קומדין יש חשיבות לאיזון נכון של התרופה המתבצע ע"י לקיחת דגימות דם מידי פעם. שינוי בדיאטה, מחלות עונתיות, תרופות וגורמים רבים אחרים משפיעים על המטבוליזם של קומדין ולכן גם על האיזון התרופתי. קיימות מרפאות קרישה במרבית המרכזים הרפואיים ובקופות החולים. אני מציע כי תבקש מרופא המשפחה שלך להפנותך למרפאת קרישה.

26/09/2004 | 16:44 | מאת: שמעון

האם תוכלו להמליץ על מכשיר לבדיקה בבית של ה- INR ?

30/09/2004 | 14:50 | מאת: סטאז'ר

קיים מכשיר מצויין בשם CoaguCheck של חברת Roche המיובא לארץ ע"י חברת דין דיאגנוסטיקה מחירו כ- 5000 ש"ח. צור קשר עם סוכן החברה בשם דורון שפיר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה