הסתיידות שסתום בלב(הסתידות המסתם האורטלי )

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

02/08/2004 | 15:45 | מאת: אורלי

שלום אבי אמור לעבור ניתוח להחלפת שסתום עקב הסתיידות בשסתום הלב . אודה לכם שתספרו לי על הניתוח הנ"ל וכמו כן על הסיכונים והאפשרויות שיש לנו בניתוח הנ"ל , מה סיכויי הצלחה (לאדם בן 76 שאחריו היפרטנסיבי, סכרתי ושומנים מוגברים בדם , מחלת לב איסכמית ידועה , הרחבה אנגיופלסטית באמצעות בלון RCA , הרחבה אנגיופלסטית באמצעות סטנט : RCA . וצינטור אחרון בשנת 2004 ) אודה לכם באם תפנו אותי לחומר בנושא , ואם תוכלו לייעץ לי על מומחים בנושא לקבלת דעה נוספת . התשובה חשובה לי בהקדם האפשרי . תודה אורלי

09/08/2004 | 21:03 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

בגילו של אביך האפשרות המתקבלת ביותר על הדעת הינה החלפת המסתם החולה במסתם חדש מהחי שיתרונו שאינו מצריך לקיחת תרופות מדללות דם לאורך זמן. הניתוח מלווה בתוצאות טובות ובהטבה סימפטומטית לחולה כמו גם בהארכת תוחלת חייו. בניתוח בהחלט קיימים סיכונים ובעיקר בגיל המבוגר אך עדיין הסיכון בלא לעשות את הניתוח גדול בהרבה. אתר הדן בהרחבה בנושא (באנגלית) מצורף. http://www.sts.org/doc/3620 לגבי הסיכון הספציפי של אביך, לא נמצאים מספיק נתונים להעריכו. נשמח לפגוש אותכם במרפאתנו: 03-9376701

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה