המוליזה לאחר תיקון מסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

25/02/2016 | 15:02 | מאת: אדם

שלום רב, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי (תיקון ולא החלפה) ומאז אני סובל מהמוליזה קשה מאוד (רמות LDH מעל 2500) עברתי בירור המטולוגי ופנימי מלא ולא נמצא שום דבר היכול להעיד על משהו מסוים, לפי הקרדיולוג האקו לב תקין ואין שום ממצא חריג בלב שיכול לפגום איכשהו ב RBC, היכול להיות שקרה משהו במהלך הניתוח שבכל זאת פוגע בתאים? אולי משהו נדיר?

03/03/2016 | 13:38 | מאת: ד"ר איתן שניר

מאוד הגיוני שההמוליזה קשורה למסתם שתוקן ,קרוב לוודאי דלף קטן מאוד שאין לו כל השפעה על תפקודך , אך עדיין גורם לדיאליזה , אין קשר בין ההמוליזה ולניתוח עצמו שעברת לפני 3 שנים .

07/06/2016 | 17:03 | מאת: יוסי

לפני 10 שנים עברתי ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי בחתך זעיר. לאחר בדיקות אקו במאמץ שעשיתי לאחרונה,מסר לי הקרדיולוג שיש דליפה קשה ושצריכים לחזור לניתוח נוסף לתיקון או להחלפת מסתם. שאלתי היא:האם ניתן לנתח בשנית בחתך זעיר או שחייבים לנתח דרך פתיחת עצם החזה? תודה מראש על התשובה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה