אנומליה כלילית מולדת משמעותית

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

17/05/2015 | 11:31 | מאת: בן 42

שלום רב. בן 42, בריא, מרגיש מעולה, איש הייטק מרבה בנסיעות לחו"ל, עוסק בספורט תדיר. לאחר אקג לא תקין, הופניתי לאקו לב - תוצאה תקינה, מיפוי לב - הראה חסימה. הופניתי לסיטי וכאן התעוררה בעיה - הסיטי מראה אנומליה לכילית מולדת משמעותית. ABSENT LT MAIN. ראמוס קטן שהוא היחיד שמוצאו מהסינוס הקורנאלי השמאלי. CX ו - LAD המתפקדים כיחידה אנטומית אחת ומתמלאים מקולטרלים מ RCA כמתואר לעיל. עורקים כלילים ללא היצרויות או טרשת. פגם פרפוזיה קדמי אפיקלי במיוקרד. שני פרופ' מומחים בקרדיולוגיה מדברים על ניתוח מעקפים. שאלה - האם זו האופציה היחידה? (אני מרגיש מעולה, אין תופעות כלל), שאלה שניה - מי מומחה בארץ או בחו"ל (ברשותי ביטוח רפואי פרטי) לניתוח מהסוג הזה? אודה על תשובה

17/05/2015 | 22:13 | מאת: ד"ר איתן שניר

שאלתך בפורום ניתוחיי לב , לכאורה תשובת הקרדיולוגים שייעצו לך נכונה , אך לטעמי יש צורך חיוני להשלים את הברור של העורקים הכליליים עי צינטור לא וירטואלי, לא מקובל להחליט על ניתוח מעקפים רק עי סיטי כלילי .

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה