הזעת מוגברת בלילה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

24/11/2014 | 19:06 | מאת: משה

לפני כחודש עברתי ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי. הניתוח עבר ללא סיבוכים. בשחרור קיבלתי: Normalol 12.5 mg x2/day Tritace 2.5 mg Procor 200 mg Famotidin 40 mg x2/day Coumadin 5 mg x2/day לאחר מספר ימים ועקב דלקת פריקרדיאלית הוסיפו לי גם: Artofen 200 mg x2/day Colchicine 0.5 mg x2/day כמעט מיד לאחר התוספת האחרונה הופיעו לי הזעות המאלצות אותי להחליף חולצות ומצעיםמספר פעמים בלילה. הקשר לתרופות שנוספו יתכן והוא הדוק ויתכן שהוא מקרי. הן רופא המשפחה והן קרדיולוג לא ידעו לענות לי ולפתור לי את ההזעות שהיא בעיה מאוד מטרידה וגורמת לי לעיפות רבה משך היום. ביום אין הזעות בכלל. אודה על דעתכם המלומדת

28/11/2014 | 16:58 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, ייתכן ווההזעה המוגברת היא תוצאה של התרופות נוגדות הדלקת שהוספו לך ותעלם כשתפסיק ליטול אותן. אפשרות פחות סבירה היא כי יש זיהום על פני המסתם (אנדוקרדיטיס) וההזעות בלילה נובעות מעליית חום. בעניין זה מומלץ להיוועץ בקרדיולוג המטפל בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה