ניתוח מעקפים דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

20/11/2014 | 20:09 | מאת: יעל

שלום רב, אבי עבר היום צינתור בבי"ח מאיר והודיעו לו כי הוא מועבר מחר לבלינסון לניתוח מעקפים דחוף. מעבר לכך לא קיבלנו כל אינפורמציה. שאלתי היא: קראתי כי קיימים מספר פרוצדורות לניתוח - אחת מהן היא ללא חיבור למכונת לב ריאה, בנוסף קראתי כי על הסכנות שבחיבור למכונה הנ"ל ובכלל זה חשש לירידה קוגנטיבית. האם בחירת שיטת הניתוח תלויה במהות הניתוח הנדרש? האם זה תלוי מנתח? האם בכל מקרה מנתחים או לחילופין האם מנסים לייצבו קודם? לתשובתכם אודה. יעל

21/11/2014 | 18:57 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, בדיוק כפי שציינת - ההחלטה אם להשתמש במכונת לב ריאה או לא תלויה במקרה עצמו, במנתח המבצע ובגורמים נוספים. שינויים קוגניטיבים אינם קשורים בהכרח לשימוש במכונת לב ריאה אלא קשורים לניתוח ולהרדמה באופן כללי. לגבי ההחלטה אם לנתח או לא - החלטה סופית תילקח במחלקה לאחר שהצוות יפגוש את אביך ויעבור על החומר הרפואי בהצלחה ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה