שלום אני אמור לעבור ניתוח לתיקון מסתם מיטרלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/09/2014 | 13:02 | מאת: אבי

עם דליפה חמורה אני בן 49 ללא מחלות רקע עם הרגשה כללית טובה נאמר לי אחרי פגישה עם שלושה קרדיולוגים כי ממולץ לתקן לפני שהמצב יהיה בלתי הפיך חדר שמאל מוגדל מעט .האם יש מצב להתאוששות מלאה לאחר הניתוח מאחר ואנ י מפחד שבמקום לתקן יהיה מצב הפוך

15/09/2014 | 09:39 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, יש סיכוי טוב כי תחזור לתפקוד מלא לאחר הניתוח. הסיכוי לתיקון המסתם בניתוח הוא סביב 90%, תלוי בפתולוגיה הספציפית. אם לא מצליחים לתקן את המסתם בניתוח יבצעו החלפה שלו. כמובן שיש סיכונים כמו בכל ניתוח (דימום, זיהום וכדומה) אך אם אתה בריא לחלוטין פרט למחלה במסתמית הסיכוי לאלה קטן מאוד בהצלחה ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה