חזה יונה (פקטוס קרינטום) ( pectus carinatum, pigeo

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

26/08/2014 | 17:33 | מאת: לאה

שלום אני בת 28 ונולדתי עם פקטוס קרינטום יש לי עקמת בגב ובנוסף יש לי מידי פעם כאבים בעצם החזה זה נכנס מעט בפנים ככל שזה נכנס זה יותר כואב יש לי בעיות נשימה בקושי אני נושמת היה לי לפני כמה שנים חזה אוויר וזה עבר תוך יום ללא ניתוח ברוך השם... הרופא שלי אמר לי שבגיל 17 איאלץ לעבור ניתוח אבל אני כבר בת 28 אני לא יודעת מה לעשות ניתוח בעצם דיי מפחיד לא יודעת מה יעשו יוציאו אותו אם יש משהו אחר לעקמת אני אקנה חגורה לפעמים אני יוצאת לשאוף אוויר בחוץץ אני מרגישה שאין לי אוויר מספיק לפני כמה ימים קיבלתי התקפה של חנק כיאלו מישהו בא וחונק אותי בגרון לא בא לי אוויר בכלל מזה פחדתי לא ידעתי מזה... לקחתי אוויר לאט לאט עד שחזרתי לעצמי אני לא יודעת מה לעשות עם הנשימה והכאבים לפעמים אולי תייעץ לי...

27/08/2014 | 08:58 | מאת: ד"ר מילטון סאוטה

שלום רב, מומלץ לבצע תפקודי נשימה במכון ריאות. במידה ומדובר בעקמת קשה אינני ממליץ על תיקון הפקטוס מומלץ להיות במעקב רופא ריאות בברכה ד"ר מילטון סאוטה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה