ניתוח לציסטה בלב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

26/06/2014 | 22:39 | מאת: גילה ז

בct חזה נמצא אצל אבא שלי ציסטה בלב והרופאים קבעו בוועדה שהוא צריך לעשות mri כדי לדעת אם יש צורך בניתוח .. רציתי לדעת אם ניתוח להסרת ציסטה מהלב זה מסוכן ? ואם הוא לדעתך יצרך לעבור ניתוח ? תודה מראש על חוות דעתך ..

06/07/2014 | 09:03 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, בהנחה שהכוונה לציסטה פריקרדיאלית הרי שיש מקום לכריתת הציסטה. מומלץ לבצע MRI כדי למקם היטב את מיקום הציסטה. בכל מקרה - לרוב ניתוח לכריתת ציסטה פריקרדיאלית אינו ניתוח מורכב בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה