הרחבת האאורטה העולה - 52ממ'

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

09/06/2014 | 20:58 | מאת: יוליה אילנה

לאימי בת ה-83 הובחנה הרחבת האאורטה העולה ל-52ממ' באקו שבוצע בתחילתמאי 2014. באקו דומה ממרץ 2013 מתברר שהזווית לא מאפשרת לקבוע עם ההתרחבות הייתה קיימת גם אז. לאימי הסטוריה לח"ד גבוה כבר כ-40 שנה - רק לפני כשנה התחילו המאמצים של הרופאים לאזן את הלח"ד בגבולות הנורמה 130/80 בערך. אין לה בעות אחרות - בדיקות הדם מצוינות, הלב חזק וטוב, המשקל של סביר (כל החיים הייתה מלאה, לפני כשנתיים במאמץ מודע הורידה כ- 20 ק"ג). בגילה אפשר לבצע ניתוח החלפת האאורטה? האם ישנה שיטה פחות "כבדה" בסגנון EVAR? סטנט? בישראל מבצעים ניתוחים כאלה במבוגרים בגילה? לשירותכם בכל מידע נוסף שיידרש.

10/06/2014 | 20:30 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, לפי התיאור לאימך אין כעת התוויה להחלפה של האאורטה העולה (רק מעל 5.5 ס"מ). אי לכך אין צורך לדון באופציות הטיפוליות בברכה, ד"ר איתן שניר

10/06/2014 | 21:17 | מאת: יוליה אילנה

תודה רבה. אך אם אכן לא הייתה הרחבה במרץ 2013, יש סבירות כלשהי שנגיע ל- 55 בעתיד הקרוב? קיים דבר כזה התפתחות מפרצת תוך 14 חודש? ערב טוב

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה