תוצאות בדיקת אקוקרדיוגרפית דרך בית החזה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

20/05/2014 | 22:19 | מאת: צבי

אני בן 62 סובל מפ''פ כרוני כ 15 שנה,יל''ד מאוזן בתרופות.לוקח מיקרו פירין,נורמיטן 37.5 מ''ג,לוטן ואלוריל(היו לי התקפי גאוט) חדר שמאל:מוגדל במידה קלה,התכוצותגלובלית תקינה. התכוצות אזורית ללא הפרעה סגמנטית בהתכוצות.היפרטרופיה קונצרטית קלה. עליה שמאלית מוגדלת במידה קשה. חדר ימין תקין,התטוצות תקינה. מסתם מיטרלי תקין. מסתם אאורטלי ARעם סילון אחורי. ונה קונטרקטה -0.5-0.6 מסתם טריקוספידלי אי ספיקה טריויאלית,ל''ד ריאתי 37+RAP אאורטה קוטר של הקשט 3.5 ללא זרימה הפוכה ברורה. קרום הלב לא נראה נוזל פריקדיאלי. מחיצה בין עליתית PFO קטן עם דליפה מינימלית משמאל לימין. וריד נבוב תחתון תמט אינסםירטורי לא משמעותי מבקש חוות דעתך,בבדיקה שנערכה לפני 4 שנים ושנתיים נראית דליפה שמחמירה במסתם האורטלי.האם הבדיקה מהיום שאת תוצאותיה פירטתי לעיל דורשת בדיקה במרפאת מסתמים ומה המשמעויות של תוצאות הבדיקה. האם צריך ניתוח להחלפת המסתם וכן האם אני יכול להמשיך לשחות,אימונים קשים 3 פעמים בשבוע. תודה מראש צבי

21/05/2014 | 16:20 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, את השאלה יש להעלות בפורום קרדיולוגיה. אני ממליץ על הפורום של ד"ר טלי פורטר ב-YNET http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2696-12409,00.html בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה