גנטיקה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

14/04/2014 | 02:08 | מאת: רודי

שלום דר אני 37 ואבא שלי 63 יש לנו אותה בעיה בדיוק!! יש לנו דליפה במסתם מטרלי בינוני עד קשה וקרע באחד המיטרים . כרגע שנינו במעקב בלבד בבית חולים לשנינו במקרה גילו את הבעיה.. לא היו תלונות השאלה האם מקרה כזה שכנראה מולד ההתדרדרות איטית?? במידה ונצטרך לעבור ניתוח לתיקון.. זה ניתוח נפוץ שאפשר לצאת ממנו? שאלה אחרונה האם יכול להיות מקרה חירום ?? תודה חג שמח

22/04/2014 | 08:36 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, הבעיה שאתה מתאר אינה מולדת אלא בעלת מרכיב גנטי. יש להישאר במעקב כיוון שבעתיד ייתכן ותהיה לאחד מכם, או לשניכם, אינדיקציה לניתוח. ניתוח לתיקון המסתם המיטרלי הינו ניתוח נפוץ בעל סיכוי הצלחה גבוהים לגבי מקרה חירום- קיימת אפשות כי תהיה החמרה פתאומית (מסיבות שונות) בדליפה שתצריך ניתוח דחוף. עם זאת, מצב זה אינו נפוץ מספיק כדי להצדיק ניתוח בחולה ללא תלונות בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה