סיבוך לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

25/03/2014 | 10:49 | מאת: עינת

שלום. אבי בן 60, אדם בריא, נשלח לצינתור שם נמצא כי יש לו 4 סתימות ואין מנוס , עליו לעבור ניתוח מעקפים. הוא עבר את הניתוח, התאושש, אך היה לו חום שעולה ויורד. כל הזמן התלונן על בחילות קשות ולא הצליח לישון בלילה. שוחרר הביתה לאחר מספר ימים. כיום 11 ימים לאחר הניתוח, אבי לא ישן כבר מעל שבוע, לא יכול לשכב כי כאשר שוכב מתחיל להשתעל ונחנק. הוא מטופל בפוסיט ויש לו המון נוזלים, בדקו לו אקו לב, סיטי וסיטי איי, הכל תקין, אך גם לאחר שהוציא כ-4 ליור ואף יותר נוזלים עדיין לא יכול לשכב. בביח לא יודעים עדיין מה הבעייה שלו, מה יכולה ליהיות הבעייה ומה הטיפול? מבקשת תשובה בהקדם.

25/03/2014 | 23:15 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום רב, מהתיאור שלך נשמע כאילו אביך צבר נוזלים בכמות גדולה. אם הבדיקות שציינת אכן תקינות אז סביר להניח שהמשך הטיפול בפוסיד, ניקור נוזל שנמצא סביב הריאות (נוזל פלאורלי) ושימוש במכשיר BIPAP יביא לשיפור במצב. התאוששות מניתוח מעקפים לוקחת בדרך כלל כחודש וטבעי שיהיו מהמורות בדרך. בברכת בריאות שלמה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה