מכונת לב ריאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

23/03/2014 | 14:03 | מאת: דויד

שלום רב לדר האם שימוש במכונת לב ריאה נחשב בטוח יחסית ? ומהם הסיכונים בשימוש במכונה במהלך ניתוח?? תודה

25/03/2014 | 23:12 | מאת: ד"ר איתן שניר

שלום דוד, השימוש במכונת לב ריאה בעידן שלנו הוא בטוח מאוד. ישנם סיכונים הנובעים משימוש במכונה כמו תסחיפי אוויר והפרעות במנגנון הקרישה אך מדובר באירועים נדירים. אם השאלה קשורה לביצוע ניתוח מעקפים עם או ללא שימוש במכונת לב ריאה חשוב לציין שאין היום הוכחות שביצוע הניתוח ללא שימוש במכונת לב ריאה הוא בטוח יותר בברכה, ד"ר איתן שניר

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה